Noni Citrifolia Morinda

Noni Citrifolia Morinda ook wel Indiaase Moerbei genoemd groeit in warme gebieden.

noni juice Citrifolia Morinda

De boom voornamelijk aan in tropische regio’s zoals Australië, Afrika, India, Polynesië en delen van China

De Noni plant of boom kan het hele jaar door bloeien. Kleine witte bloemen. Uit deze bloemen komen later de Noni vruchten.

De vrucht heeft een aparte (overlevings) eigenschap. De vrucht blijft drijven. Het is zeker dat hierdoor de Noni plant zich verder verspreid heeft.

Noni staat al eeuwenlang bekend als een “wonderplant”.

Vooral in de geschiedenis en cultuur van de Polynesische volkeren. Zij noemen de Morinda Citrifolia plant ook de Wonderplant.

Morinda Citrifolia vrucht - Noni

In deze oude culturen wordt de vrucht, de wortels en bladeren gebruikt als voeding maar ook als heilmiddel en er wordt zelfs thee van gemaakt.

Het is niet voor niets dat de noni plant daar al meer dan 2000 jaar bekend is.

Biochemicus Prof. R. Heinicke heeft veel onderzoek op de noni plant gedaan. Prof. Heinicke claimt dat de unieke eigenschappen van de Noni vrucht zijn toe te schrijven aan een uniek enzym, gemaamd proxeronine dat wordt omgezet in xeronine.

Volgens Prof. heinicke bevat Noni een veertig keer meer van deze enzym als bijvoorbeeld in ananas zit. Het enzym is volgens hem gelijk aan bromelaine dat uniek is voor ananas.

noni vrucht in schijfjes.

Bekend is dat natuurvolken vaak goed weten welke plant, vrucht of struik ze kunnen gebruiken voor hun gezondheid. In Polynesië is dit de Noni plant.
Na (Westerse) onderzoeken blijkt dat met name de Noni vrucht voor ons interessante ingrediënten en enzymen bevat: Proxeronine, protease, lipase, lactase, amylase, invertase, cellulase, diastase.

De Noni vrucht bevat ook alkaloides, vitamine-C en B. De vrucht bevat ook betacaroteen, bioflavoniden, capryl- en capronzuur. Antioxidanten en phytosterolen.

Al met al blijkt dat de noni vrucht onze gezondheid goed kan ondersteunen. Inmiddels zijn 18 amino-zuren geïdentificeerd en ook vele mineralen: kalium, zink, calcium, natrium, ijzer, fosfor, koper, mangaan, selenium, magnesium, mangaan en molybdeen .

Het nonisap dat wij u kunnen leveren is 100% biologische noni uit Thatiti (Polynesië) zonder toevoegingen.

In noni zijn eveneens voorlopers van de ‘geluksstof’ serotonine gevonden. En wat dacht u van de aanwezigheid van pectine en van achttien van de negentien aminozuren? Bovendien bevat de Indische moerbei de mineralen calcium, kalium, zink, natrium, ijzer, magnesium, fosfor, selenium, zwavel, koper, molybdeen, rhodium, iridium en mangaan. Ondanks de wat afschrikwekkende geur en bittere smaak is deze vrucht dus duidelijk niet te versmaden!