Is noni sap gezond

Is noni sap gezond of zijn de verhalen flauwekul?

Noni is een vrucht die oorspronkelijk uit Tahiti komt. Al eeuwen gebruikt door inheemse medicijnmannen.

De noni vrucht is vrij recentelijk ontdekt door Westerse onderzoekers en voor Dr. Heinicke heeft veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van deze bijzondere vrucht.

In Polynesië is de noni vrucht een bekende en wordt daar de Koningin van de vruchten genoemd. Al meer dan 2000 jaar worden de vruchten van Citrifolia Morinda boom gebruikt. De inheemse bevolking gebruikt zelf ook de takken, zaden, wortel en blad van de noni boom. In Europa is enkel het sap uit de vrucht goedgekeurd en mag dagelijks ingenomen worden.

Vandaag de dag is Noni één van de grootste bronnen van inkomen voor de inwoners van de Polynesische eilanden.

Biochemicus Prof. Ralph Heinicke.
Deze specialist op het gebied van enzymonderzoek onderzocht in de jaren zestig industriële toepassingen van het spijsverteringsenzym dat uniek aan ananas is: bromelaine.
Hij ontdekte dat noni via het unieke enzym proxerose de stof proxeronine kan omzetten in xeronine. Noni bevat volgens Heincke vele malen meer van deze stof dan een ananas.

In de Noni vrucht vinden we o.a. de enzymen protease, amylase, lipase, lactase, cellulase, invertase en diastase. Ook vinden we alkaloïden, coumarine, B vitamines, polysachariden, vitame C, vitamine E en bètacaroteen. Verder bevat noni antioxidanten, bioflavonoiden, vezels, plantsterolen, caprylzuur en capronzuur.

noni vrucht voor sap
Noni vrucht van de Citrifolia Morinda boom. Ook wel Indian Mulberry genoemd en hier ook bekend als Moerbei.

Is noni sap gezond? Meer info vindt u in onze webshop.