Biologische noni juice uit Tahiti. Zuiver noni sap. 100% puur geperst uit de nonivrucht. Zonder enige toevoeging.

noni juice 100 % puur biologisch gekeurd.

Een van de meest voorkomende wilde vruchten die je tegenkomt bij het verkennen van de eilanden van Tahiti is Tahitiaanse noni-fruit of morinda citrifolia. Het is overal verkrijgbaar en gemakkelijk te herkennen vanwege zijn zeer vreemde uiterlijk en sterke geur. De vrucht is langwerpig in zijn vorm, vergelijkbaar met een aardappel, en is meestal tussen de 8 en 15 cm lang. De vrucht kan groen, geel, wit of zelfs een melkachtige doorschijnende kleur zijn, afhankelijk van het rijpheidsniveau.

Het is een zeer ongebruikelijk uitziend fruit, met uitpuilende amfibieën-achtige huid, bedekt met hobbelige, wratachtige gezwellen. De nonivrucht is te vinden in Zuidoost-Azië en de eilanden in de Stille Oceaan. De plant draagt het hele jaar door fruit en kan een reeks grondtypen tolereren. De boom bereikt in ongeveer 18 maanden volwassenheid en levert tot 9 kilo fruit per jaar op.

Ondanks zijn vreemde verschijning werd de Tahitiaanse noni vrucht opgegeten door oude Polynesiërs tijdens hongersnood. Daarom wordt het ook wel “hongervrucht” genoemd.

Historisch gezien zijn de groene vruchten, bladeren, wortels en wortelstokken medicinaal gebruikt door de inheemse bevolking. In Europa is echter alleen het gebruik van de vrucht toegestaan. Er zijn meer dan 40 traditionele kuren geassocieerd met de noni-vrucht. Hoewel vergelijkbaar in die staat waarin ze allebei groen zijn met een knobbelige textuur, moet noni-fruit niet worden verward met zijn grotere en meer heerlijke neef, broodfruit.

De voordelen van Tahitian noni-sap zijn legendarisch, met veel holistische beoefenaars die het prijzen voor zijn hoge antioxidanten en minerale kwaliteiten. Er wordt gezegd dat het goed is voor huidverzorging, anti-aging, ondersteuning voor de immuniteit vanwege de hoge concentratie aan antioxidanten.

De Tahitiaanse noni vrucht bestaat uit ongeveer 90% water, maar bevat mineralen zoals kalium, calcium, en hoge concentraties vitamine C en niacine.

Tahitiaans nonisap heeft een hoger antioxidantengehalte in vergelijking met andere vruchtensappen. Klinische studies met mensen hebben geen nadelige effecten en een aantal potentiële voordelen bij regelmatig gebruik aangetoond. Proefvoordelen zijn onder meer verhoogde fysieke uithoudingsvermogen en energie voor atleten, het vermogen om te helpen bij gewichtsverlies en een positieve potentiële invloed op osteoporose.

Tahitiaanse noni fruit kan in het wild groeien op de eilanden van Tahiti. Het Tahitiaanse noni-sap is ook te vinden bij supermarkten en fruitstands op Tahiti en de andere eilanden.

Toeristen kunnen voor hun vertrek winkelen voor een fles Tahitiaanse noni-sap op de internationale luchthaven Faa’a, samen met andere populaire toeristische items zoals ananaschampagne, Tahitiaanse vanille en monoi-olie. Mocht u niet naar Tahiti gaan kunt u het originele nonisap hier bestellen.

Biologische Noni Juice – 100% puur Noni sap